Puzzle pieces icon
Afgelopen Event

Nextgen IT: Inspireren. Innoveren. Implementeren 

Leiderschap en Transformatie in het Digitale Tijdperk.
innovateIT: Navigating the Future
 

Inspiratie & Innovatie 
te wijndomein Valke Vleug

Een unieke ervaring met een combinatie van innovatie en inspiratie. Op maandag 19 februari 2024 organiseerden we een exclusief evenement voor leiders en experts in IT,  gelegen in de prachtige omgeving van het door Vincent Van Duysen ontworpen Wijndomein Valke Vleug.

Het event streefde naar een intieme setting, waarbij de focus lag op:

  • Be Inspired: Laat je inspireren door de  berekende risico's en passies van extreme sporten.
  • Be Future-focused: Ontdek hoe de combinatie van agile principes, innovatieve technologieën en architectuur uw organisatie vooruit helpen.
  • Be Connected: Creëer waardevolle netwerken in een omgeving die samenwerking en openheid stimuleert.
ValkeVleug_HorsChamps_00123-1080x720

Inspireren. Innoveren. Implementeren.

Het evenement waar de toekomst van technologie en IT-leiderschap de schijnwerpers pakte, is succesvol afgerond. Dit platform bracht leiders, experts, innovators en strategen uit de IT-sector samen om de nieuwste trends, uitdagingen en kansen binnen de industrie te verkennen. Hieronder vindt u een selectie van foto's die de energie en inzichten van dit inspirerende samenzijn vastleggen.

Agenda

Maandag 19 februari 2024 - Wijndomein Valke Vleug

Op maandag 19 februari 2024 vond er op Wijndomein Valke Vleug een evenement plaats waarbij de agenda zorgvuldig was samengesteld om de aanwezigen niet alleen te inspireren, maar ook te voorzien van praktische inzichten die toegepast konden worden in hun organisaties.

De deelnemers kregen de kans om te luisteren naar fascinerende sprekers zoals Cedric Dumont, die zijn ervaringen in extreme sporten en psychologie deelde om leiderschap en high-performance in de zakelijke wereld te benaderen.

Toekomstgerichte inzichten werden onthuld door Stijn Van den Enden, CIO van ACA Group. Deze inzichten werden versterkt door interactieve lightning sessies waarin experts dieper ingingen op cruciale IT-onderwerpen zoals composable business, agile governance en technologische innovaties. Dit alles om de aanwezigen te voorzien van praktische kennis en strategieën voor hun organisatie

Cedric_Dumont1-scaled
Meet the speaker

Cedric Dumont

Cedric Dumont “de man die kan vliegen” is een Belgische atleet die extreme sporten uitoefent. Daarbuiten is hij ook nog high performance psycholoog. Angst geef je vleugels, lijkt het motto van Cedric. 

‘High performance at work’ : Greatness begins beyond your comfort zone
Als manager moet je je comfortzone durven verlaten. Goed leiderschap is gebaat bij out-of-the-box-denken. Cedric Dumont leert u hoe dat kan, want niemand tast meer de grenzen af van wat mogelijk is dan hij. In zijn keynotes, seminaries en trainingsprogramma’s gebruikt Cedric technieken uit extreme sporten en de prestatie psychologie om te leren focussen en berekende risico’s durven nemen. Met zijn inzicht en ervaring leert Cedric hoe managers hun mensen beter kunnen motiveren, nauwer leren samenwerken en open staan voor verandering. Cedric Dumont maakt zijn programma’s op maat van de behoeften van de klant. Naargelang zijn vraag werkt hij één of meer thema’s dieper uit. Het zijn er voornamelijk drie: ‘Be Inspired’, ‘Be a Leader’ en ‘Be Connected’. 

Cedric Dumont
Cedric Dumont
Extreme Sport Atleet & High Performance Psycholoog
Angst geef je vleugels, lijkt het motto van Cedric. Risico’s durven nemen, het gevaar in de ogen kijken en daar energie uit putten. Hij gaat altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en avonturen. Zijn hele leven staat in het teken van risicosporten en avontuur. Onze huidige samenleving is verkrampt en verlamd door angst. Cedric is een voorbeeld van hoe je angst kan overwinnen. Cedric Dumont zijn leven leest als een handboek om passie en motivatie tot de drijfveren van je persoonlijke en professionele leven te maken. In de presentaties van Cedric spreekt hij over geïnspireerd zijn, een leider zijn en positieve veranderingen leiden, onderwerpen waarmee hij te maken krijgt in zijn dagelijkse leven.
Stijn Van den Enden - no background
Stijn Van den Enden
Chief Innovation Officer

Stijn Van den Enden, Chief Innovation Officer en Chief Technology Officer. Stijn staat bekend om zijn diepgaande kennis en vooruitstrevende visie op technologische innovatie en trends in IT. Met een passie voor het stimuleren van vernieuwing en het integreren van de nieuwste technologieën, speelt hij een cruciale rol in het vormgeven van strategieën en oplossingen binnen de IT-sector. 

Naast zijn leidende rol bij ACA Group, is Stijn actief betrokken bij het Devoxx Steering Committee, waar hij bijdraagt aan de ontwikkeling en organisatie van een van de meest prominente conferenties op het gebied van softwareontwikkeling. Deze betrokkenheid benadrukt zijn commitment aan de IT-gemeenschap en zijn wens om kennis te delen en innovatie te stimuleren.

Stijn is ook een ervaren spreker die regelmatig talks geeft over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de IT-wereld. Zijn presentaties zijn verrijkend en inzichtgevend, gericht op het bieden van waardevolle perspectieven op de evoluerende rol van technologie in het bedrijfsleven en de samenleving.

Op ons evenement zal Stijn zijn expertise en ervaringen delen, en de deelnemers meenemen in een diepgaande verkenning van de toekomst van IT. Zijn visie als Chief Innovation Officer en Chief Technology Officer maakt hem tot een essentiële bron van kennis voor iedereen die geïnteresseerd is in de cutting-edge ontwikkelingen en strategieën in de wereld van technologie.

Laurens Slechten
Laurens Slechten
Product Manager

Laurens Slechten, product manager,  heeft een diepgaande expertise ontwikkeld in productontdekking, gebruikerservaring (UX) en service design. Zijn benadering is sterk gericht op het creëren van waarde door een evenwicht te vinden tussen gebruikersbehoeften en zakelijke doelstellingen. Dit stelt hem in staat om langetermijnstrategieën te ontwikkelen die resulteren in duurzame en succesvolle producten. Hij past bewezen design- en innovatiemethoden toe om nieuwe kansen te ontdekken en nieuwe producten en diensten te ontwikkelen.

Als spreker zal Laurens zijn rijke ervaring en inzichten delen over het navigeren door veranderingsprocessen in productmanagement, en hoe men zich kan aanpassen aan de dynamische eisen van de hedendaagse digitale wereld.

Christopher Scheerlinck_clipped_rev_1
Christopher Scheerlinck
Architect & Community Lead

Ontmoet Christopher Scheerlinck, een visionaire professional die zich onderscheidt door zijn holistische benadering van organisatorische ontwikkeling en klanttevredenheid. Christopher's passie ligt in het ondersteunen van organisaties bij het opbouwen van een toekomstvisie en het uitstippelen van de benodigde stappen in hun applicatielandschap. Zijn aanpak is uniek, gericht op het vinden van de juiste balans tussen pragmatisme, het zetten van incrementele stappen, het bieden van coaching, en het opbouwen van expertise, zonder de essentie uit het oog te verliezen.

Christopher hecht veel waarde aan de ervaringen van eindgebruikers. Hij streeft ernaar om zich te verplaatsen in de positie van de eindgebruiker, om hun werkelijke behoeften en verwachtingen te begrijpen. Deze empathische benadering leidt tot consistente en effectieve oplossingen, wat uiteindelijk resulteert in zowel tevreden eindgebruikers als klanten.

Met een sterke technische achtergrond, blijft Christopher zich verdiepen in zowel gevestigde als innovatieve technologische onderwerpen. Zijn expertise strekt zich uit van theoretische en conceptuele kennis tot praktische toepassingen. Zijn betrokkenheid bij het ondersteunen van ontwikkelaars in complexe problemen en zijn motto "Lead by example" weerspiegelen zijn toewijding aan praktisch leiderschap en directe impact.

Als spreker op ons evenement brengt Christopher een diepgaand inzicht in het navigeren van technologische en organisatorische uitdagingen, waardoor hij een waardevolle bron van kennis en inspiratie is voor alle aanwezigen.

Rowin Heymans
Rowin Heymans
Domain Driven Design & Agile Expert

Maak kennis met Rowin Heymans, bekend in de wereld van agile werkwijzen en domain driven design. Rowin, met een rijke ervaring in rollen zoals Team Lead, analist, Scrum Master, functioneel analist, testanalist, Java Developer en Consultant, brengt een diepgaande expertise en een praktische benadering naar de voorgrond. Zijn carrière wordt gekenmerkt door een constante focus op kwaliteit en innovatie, elementen die essentieel zijn in de snel evoluerende IT-sector.

Als de stem achter de Digital Innovation podcast, deelt Rowin zijn inzichten en ervaringen met een breed publiek, waarbij hij complexe IT-concepten toegankelijk maakt voor professionals en liefhebbers. Zijn vermogen om diepgaande technische kennis te combineren met praktische toepassingen maakt hem tot een unieke bron van kennis en inspiratie.

Tijdens het evenement zal Rowin als spreker optreden en zijn waardevolle inzichten delen over agile methodologieën, teamontwikkeling en geavanceerde IT-oplossingen. Zijn sessies beloven een mix van theoretische kennis en praktische toepasbaarheid, gericht op professionals die op zoek zijn naar de nieuwste trends en beste praktijken in de IT-sector. Rowin's expertise en benadering maken hem tot een niet te missen spreker voor iedereen die geïnteresseerd is in de toekomst van digitale innovatie.

Dieter Vennekens
Dieter Vennekens
Tech lead & Architect

Dieter Vennekens, change expert, tech lead & low code architect. Met een uitgebreide carrière die zich uitstrekt over meerdere facetten van IT en digitale transformatie, heeft Dieter een diepgaand inzicht ontwikkeld in hoe organisaties door veranderingsprocessen navigeren. Zijn ervaring in leidende rollen bij vooraanstaande bedrijven heeft hem een unieke helikopterview gegeven op de uitdagingen en kansen die verandering met zich meebrengt.

Zijn vermogen om strategische veranderingen te leiden en te implementeren, ondersteund door zijn kennis van low-code platforms, maakt hem tot een expert in het veld van organisatorische transformatie. Hij begrijpt hoe belangrijk het is om zowel het technische als het menselijke aspect van verandering te adresseren, waardoor hij in staat is om uitgebreide en duurzame oplossingen te ontwikkelen.

Als spreker op ons evenement zal Dieter zijn waardevolle inzichten delen over het implementeren van verandering in IT. Hij zal deelnemers meenemen op een reis door de complexe wereld van organisatorische verandering, met een focus op hoe bedrijven effectief kunnen transformeren in een snel evoluerend technologisch landschap.

Tom De Wolf no background
Tom De Wolf
Senior Architect & Innovation Lead

Ontmoet Tom De Wolf, een vooraanstaande expert en spreker met een indrukwekkende achtergrond in de IT-sector. Tom's expertise strekt zich uit over software- en platformengineering, data mesh en architectuur, waarbij hij een grondige kennis van de beste praktijken in deze gebieden heeft ontwikkeld. Zijn analytische vaardigheden en creatieve probleemoplossende aanpak hebben hem tot een gewaardeerde stem in de technologiegemeenschap gemaakt.

In zijn rol als Senior Software Architect heeft Tom waardevolle ervaring opgedaan in het ontwerpen en ontwikkelen van geavanceerde oplossingen op het gebied van enterprise, data en Internet of Things (IoT). Hij past Lean/Agile principes, Domain Driven Design en Evolutionary Architecture toe in zijn werk, waardoor hij bedrijven kan begeleiden in hun streven naar technologische innovatie en optimalisatie.

Buiten zijn technische vaardigheden is Tom ook bekend om zijn leiderschapskwaliteiten en zijn vermogen om complexe concepten op een duidelijke en begrijpelijke manier over te brengen. Dit maakt hem een uitstekende mentor en coach voor opkomende professionals in de IT-sector. Hij deelt zijn ervaringen en kennis actief via de Data Mesh Belgium Meetup, een initiatief dat hij heeft opgericht om gelijkgestemden bijeen te brengen en te discussiëren over de nieuwste ontwikkelingen in data-architectuur en -innovatie.

Als spreker op ons evenement zal Tom zijn rijke ervaring en inzicht delen, met speciale aandacht voor de onderwerpen die centraal staan in zijn carrière en interesses. Zijn presentaties zijn niet alleen informatief, maar ook inspirerend, en bieden deelnemers een unieke kans om te leren van een van de toonaangevende experts in de IT-industrie.

Als CEO van ACA Group ben ik trots op het samenbrengen van toonaangevende experts en visionairs in de IT-sector op ons evenement. Dit is een unieke kans om te leren, te netwerken en geïnspireerd te worden. Onze missie is om niet alleen te praten over innovatie, maar deze ook daadwerkelijk te realiseren. We verwelkomen u graag om deel uit te maken van deze spannende reis naar de toekomst van IT.
Ronny Ruyters
Ronny Ruyters
CEO, ACA Group
In een tijdperk waarin technologie sneller evolueert dan ooit, is het essentieel om vooruit te kijken en innovatie te omarmen. Tijdens dit evenement delen we niet alleen visies op de toekomst van IT, maar bieden we ook concrete strategieën om deze toekomst vorm te geven. Ik kijk ernaar uit om mijn inzichten te delen en samen met u de volgende stappen in technologische vooruitgang te verkennen.
Stijn Van den Enden
Stijn Van den Enden
Chief Innovation Officer
Google Maps
https___static.nieuwsblad.be_Assets_Images_Upload_2021_04_14_11649ec1-52a6-429f-a225-bca8cae4d2e2